Arbetsprover

Några av mina återkommande uppdragsgivare är tidskrifterna Opus, Turist och Hemslöjd, ett antal
fackförbundstidningar, Svensk biblioteksförening, Sundsvalls kommun och några taltidningar. Under 2020 gjorde jag också en podd för
Estrad Norr. Här är länkar till några av de reportage jag gjort de senaste åren.

Låt påsömmen blomma

Våga vägra blekhet. Det gjorde Flodaborna 1904. De tonade inte ner sina färgstarka, påsömmade blomster trots direktiv uppifrån. Anna-Karin Jobs Arnberg för arvet vidare.

Läs mer...

                                       2019

Hon hade många små melodier

Schlagerkompositören Kai Gullmar skrev omkring 500 sånger, och musik till 47 filmer. Hon var också en kvinna som vågade trotsa konventioner. 

Lyssna här
2016

Anoraken genom tiderna, från järnåldern till modernt trendplagg

Trygg eller klaustrofobisk, bylsig eller bekväm, cool eller töntig? Anoraken väcker mångsidiga känslor, men än håller den ställningarna.

Läs mer...

                                       2017

Häng med mobila förskolan

Mobila förskolor tar ordet utflykt till en ny nivå. Om det ens handlar om utflykter? ”Jag skulle snarare säga upplevelsebaserat lek- och läräventyr”, säger förskolläraren Kent Störzel på Göteborgs mobila förskola.

Läs mer...

                                   2020

Lapp-Nils

I Lapp-Nilspodden pratar jag och Lapp-Nilskännaren Kjell-Erik Eriksson om den legendariska spelmannen Lapp-Nils: Vem var han som spelman och person, vad karaktäriserar låtarna efter honom, vad är tradition, hur formas och förändras folkmusiken? Vi funderar också på hur man förhålla sig till förledet i hans namn.

Lyssna här

2020

Selma Lagerlöf gjorde den lilla människan stor

Selma Lagerlöf var livligt intresserad av pedagogik och folkbildning berättar Anna- Karin Palm. Sex års nära ”umgänge” med författarikonen har inte fått henne att tröttna, tvärtom: "Jag kan tänka mig att läsa om hennes böcker igen."

  Läs mer...

                                     2020

MIK och bibliotek - en lägesrapport

Här presenteras genom tre exempel från
Karlstad, Sundsvall och Stockholm hur bibliotekarier inom olika typer av bibliotek stärker medie- och informationskunnigheten hos sina användare. Rapporten innehåller också ett antal forskarintervjuer.

Läs mer...

2019  


Naturen blomstrar i efternamnen

Ask, Falk, Lilja, Bergström, Lindgren och Rosenkrantz. I Sverige är vi bäst i hela Västeuropa på att söka oss till naturen när vi väljer efternamn.

Läs mer...

2018

En Björk av rätta virket

Det började med kaos för den superunga social­chefen i Ljusdal. Men det passade ­Mikael Björk, som triggas av utmaningar och drivs av att hitta lösningar. ”Man kan lugnt säga att det var lite rörigt”. 

Läs mer...
2018


ingela@ingelahofsten.se
070 375 55 70